Inleiding Steun ons

Waarom wij voedsel nodig hebben

Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. Zo’n 85.000 klanten krijgen van de voedselbanken een steuntje in de rug in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Het streven is om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 20 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.

Met het voedsel dat gedoneerd wordt bereiken de voedselbanken momenteel zo’n 4% van mensen die in armoede leven. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.

In principe betalen we niet voor voedsel. De aangeboden overschotten van bedrijven aanvaarden we graag.

Onze magazijnmeester is de contactpersoon bij het innemen van door bedrijven aangeboden voedseloverschotten  Wij aanvaarden vanwege de  voedselveiligheid geen voedsel dat over of bijna over de uiterste houdbaarheid datum is. Er is nog een reden. Wij willen niet dat bij de mensen die onze pakketten krijgen de indruk wordt gewekt dat het om afdankertjes gaat die niemand anders meer wil hebben.

Wilt U voedsel geven?

Zaankanters die zich bekommeren om het lot van onze cliënten kunnen ons helpen met het doneren van lang houdbare levensmiddelen.

Afgiftemogelijkheden:

Op het laadplatform van ons magazijn aan de Industrieweg 15c in Assendelft op: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Bij de Zaankerk, Drielse Wetering 50 (Winkelcentrum Kalf) Zaandam op doordeweekse dagen.
Wij zetten kratten neer waar u uw producten in kunt leggen. Wij vragen om geen dozen en ander verpakkingsmateriaal achter te laten. Wij zorgen ervoor dat de goederen binnen onze muren komen.

En verder ook bij de familie Wijnands, Dorpsstraat 150 in Wormer

H. Odulphus parochie in Assendelft is een van de inzamelpunten voor de Voedselbank Zaanstreek
Het adres is Dorpstraat 570, 1566BZ Assendelft en de inzamellocatie is de Dagkapel, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Alstublieft geen verse, maar lang houdbare producten, zoals: pasta’s, blikken of potten groenten, vlees, vis, soep, ontbijtgranen, aardappelpuree, ontbijtkoek e.d.
Veel dank alvast!

Voedseldonaties door bedrijven:
Graag contact opnemen met onze bedrijfsleider op nr. 06-14009371.

Dankzij alle steun kunnen wij doorgaan!
Op het moment dat de Coronacrisis uitbrak zijn we als voedselbank in een moeilijke tijd terecht gekomen. Ten eerste moesten we er rekening mee houden dat vooral de oudere vrijwilligers niet meer inzetbaar zouden zijn. Ten tweede kwam de voedselaanvoer in de knel door het niet meer mogelijk zijn van winkelacties, het teruglopen van levering van supermarkten en het stoppen van de levering van voedsel uit ons regionale distributiecentrum en ten derde waren onze eigen financiële middelen te beperkt om iets extra’s te kunnen doen.

Nu we maanden verder zijn kunnen we zeggen dat dankzij de overweldigende steun die we vanuit de Zaanse gemeenschap, inclusief het gemeentebestuur, hebben ontvangen de voedselbank door heeft kunnen werken.

Aan onze oproep om zich aan te melden als tijdelijk vrijwilliger hebben veel mensen gehoor gegeven; heel fijn!
Daarnaast worden er via spontane acties van particulieren, bedrijven en instellingen veel levensmiddelen aangeleverd. Daarmee zijn we in staat onze klanten nog steeds van voedsel te voorzien. We zijn onder de indruk van de solidariteit.

Heel blij zij wij ook met de financiële steun die we van vele kanten ontvangen: van bedrijven, kerkgenootschappen, verenigingen en van heel veel particulieren. Allen heel hartelijk bedankt!

Kortom, dankzij alle steun kunnen we doorgaan met het verstrekken van een volwaardig pakket voedingsmiddelen aan al die 190 gezinnen die het zo hard nodig hebben. En door de economische gevolgen van de coronacrisis kunnen dat er de komende tijd wel eens een stuk meer worden. Daarom blijf ons steunen!

Aan allen die ons steunen zeggen wij nogmaals namens alle klanten en vrijwilligers: heel veel dank!