Openstaande vacatures

Stichting Voedselbank Zaanstreek is als particulier initiatief opgericht in 2004 en helpt mensen die door welke omstandigheid dan ook onder het bestaansminimum zijn gekomen. De Stichting is lid van de landelijke vereniging Voedselbanken Nederland.
Met 170 vrijwilligers verzorgen wij elke week in de Zaanstreek de distributie van voedselpakketten voor cliënten vanuit een centraal magazijn naar 6 uitdeelpunten.
De Stichting werkt zonder subsidie en is onafhankelijk.

De Voedselbank Zaanstreek (VBZ) heeft 6 uitgiftepunten in de Zaanstreek, waar wekelijks op de vrijdag voedselpakketten worden uitgedeeld aan de klanten van de Voedselbank.

  • Chauffeurs B en BE rijbewijs

Voor de cliënten van de Voedselbank Zaanstreek halen we bijna dagelijks voedsel op binnen en buiten de Zaanstreek. Op vrijdag is onze uitdeeldag en dan worden alle uitdeellokaties (6) bevoorraad en na afloop van het uitdelen wordt de emballage weer opgehaald.
Wij zoeken chauffeurs die inzetbaar zijn op dinsdag tot en met vrijdag. Afhankelijk van de werkzaamheden wordt in overleg je inzet per week ingepland. Belangrijk is dat je zorgvuldig met voedsel en de bedrijfswagen (BE Combi) cq. de bestelbus (B rijbewijs) kan omgaan. Ook is er contact met leveranciers en teamleden van de uitdeelpunten. Incidenteel zal er ook op zaterdag gereden worden. Ervaring met een hydraulische klep is een pré maar niet vereist.
Voor deze functie is een BE rijbewijs benodigd (BE Combi) en een B rijbewijs (bestelbus). Je werkt in een gezellig team op roosterbasis met een inzet van 2 tot 3 maal per maand.

Ons centrale magazijn zit op Industrieweg 15c in Assendelft. Het gaat om ritten van het magazijn naar de uitdeelpunten vice versa op vrijdag en op andere dagen naar onze toeleveranciers.

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij de Voedselbank stuur dan een bericht naar onze coördinator vrijwilligers Cees Jan Ploeger:  vrijwilligers@voedselbankzaanstreek.nl